Waarom is deze impuls voor verkeersveiligheid noodzakelijk?

De afgelopen jaren zien we de toename van de verkeersintensiteit en zwaardere, bredere (landbouw)voertuigen op de waterschapswegen. Daardoor ontstaat een toename van schades aan wegverhardingen en wegbermen. Ook ontstaan er schades als gevolg van klimaatverandering zoals hitte en droogte. Bijvoorbeeld door langdurige droogte kunnen wegen verzakken of scheuren. Tegelijkertijd hebben we te maken met een grote toename van kosten. 

Investeren in verkeersveiligheid

Door een impuls van 4,5 miljoen kunnen we investeren in veilige waterschapswegen en blijft de verkeersveiligheid op het gewenste niveau. Verder is er een toenemende behoefte aan budget om in te kunnen spelen op initiatieven van derden. Zodoende kunnen we samen met andere wegbeheerders verkeersonveilige situaties sneller oplossen.

Besluitvorming

Over het voorstel moet nog besloten worden. Op 6 februari adviseert de commissie Waterkeringen & Wegen hierover, het besluit wordt genomen in de algemene vergadering op 22 februari. Met het bekend worden van de agenda, is het onderwerp in het nieuws geweest op PZC en Omroep Zeeland. Lees hier het voorstel voor de algemene vergadering.