logo_life_design_10.gif (5 Kb)
Ga direct naar het hoofdmenu of de inhoud.
Homepage > Actueel > Nieuwsberichten > Waterschap rondt tracé Sint Philipsland/Tholen af

Waterschap rondt tracé Sint Philipsland/Tholen af

Het waterschap start komende week met voorbereidende werkzaamheden om rioolgemaal Sint Philipsland te renoveren. Het rioolgemaal wordt aangepast omdat het uit de jaren '80 dateert en aan een opknapbeurt toe is. Na de renovatie werkt het rioolgemaal weer volgens de laatste technieken en kan daarmee weer vijftien jaar vooruit. Daarnaast is dit de laatste schakel om het tracé Sint Philipsland/Tholen af te ronden.

Afronding tracé
Twee jaar geleden is de zuivering Sint Philipsland gesloten. Om het afvalwater van de kern Sint Philipsland naar de zuivering in Sint Maartensdijk te vervoeren, zijn diverse maatregelen genomen. Zo zijn er persleidingen aangelegd en zijn verschillende rioolgemalen aangepast. De werkzaamheden aan rioolgemaal Sint Philipsland zijn volgens planning in september afgerond. Met de aanpassing van dit laatste rioolgemaal voldoet het tracé Sint Philipsland/Tholen weer aan alle eisen en is het traject afgerond.

Werkzaamheden
De werkzaamheden die bij de renovatie van het rioolgemaal horen worden op waterschapsterrein uitgevoerd. De elektrische en de werktuigbouwkundige installatie wordt vervangen. Voor het vervangen van de werktuigbouwkundige installatie worden oude leidingen opgegraven en vervangen door nieuwe. De nieuwe pompen voor het rioolgemaal zijn groter dan de oude, waardoor ook sloopwerk noodzakelijk is. Daarnaast wordt het terrein rondom het gemaal opnieuw verhard.

Hinder
Bij het vervangen van de pompinstallatie wordt buiten het gemaal tijdelijk een pompinstallaties geplaatst. Deze tijdelijke pompinstallatie is geluidsarm, maar kan voor direct omwonenden enige overlast veroorzaken. Ook kan er overlast ontstaan door de afvoer van grond en aanvoer van beton.

10 mei 2012

Paginafuncties

logo_life_design_10.gif (5 Kb)
Naar boven